Другите за нас

coverage

Ratio се развива от малка група хора, които инвестират време и усилия, за да превърнат една лична идея в обществено събитие. Ето защо за нас е важно да чуем как хората оценяват Ratio, без значение дали мненията са позитивни, или негативни. Радва ни фактът, че засега преобладаващо получаваме добри отзиви. Тук ще споделим част от коментарите за Ratio:

Интернет лумпен

RATIO има за цел не само да популяризира любопитни моменти от науката, но и да провокира отговорността ни да взимаме рационални и информирани решения персонално и като общество.

6nine

Очевидно е, че хората са жадни за наука, искат да чуят и научат нещо ново и нещо интересно. Самият формат пречупва стереотипа, че науката е скучна и суха. Дори доказва точно обратното, тя може да бъде забавна и представена под шоу.

Константин Бъчваров

…събитие за онези неща, които ме мързеше да уча в училище, а сега е модерно да се говори за тях 🙂

Нещо се случи

Не е нужно да се занимавате с академична работа, за да бъдете там – достатъчно е да притежавате само любопитство и… здрав разум

Операция Кино

Вече сме демонстрирали не един и два пъти презрението си към пословичната човешка глупост (примерно Бог или Армагедон), породена от лековерия и незнание, гарнирани с няколко (фатални за мисълта) щипки делюзия. Така че ще се радваме, ако станете част от каузата на Ratio и се присъедините към нещо, което има потенциала да промени статуквото.

You Deserve This

Разумът и критичният подход към света са много по-интересни алтернативи на празното блеене.

Adventurer

Ако искате да научите повече за някои прелюбопитни научни идеи, тогава проектът Ratio е точно за вас!

Lammoth

И нека рационалната сила бъде с вас!

begem0t

Надявам се повече хора да разберат за събитието.

Сабина Панайотова 

Лекторите са усмихнати и знаят как да говорят без да приспят залата.

Майк Рам

Науката може да бъде интересна и с нея се занимават млади, будни и съвсем нормални хора.

Монологър

Лекторите са и българи, и чужденци – и всичките изглеждат готини и млади – някои по дух, други и по ЕГН.

Работа, книги, крокодили, алкохолизъм

На мен наистина ми изглежда интересно.

Lucifer’s sandbox

Самата идея да се достигне до обикновенния човек с такива отвлечени теми, като физика, психология и дори геометрия си е … брилятно.

Cynical Speech

Организаторите ще се опитат да дерайлират очакванията ви в правилната посока.

Деси Бошнакова

Посетителите ще могат да видят четирима лектори, които говорят интригуващо пред аудитория без сериозни научни познания.

Книголандия

Проектът Ratio е от нещата, в които горя, за които ми пука и които съм готов да защитавам с книжни зъби и нокти.

inSights

Лекторите от Ratio са си поставили за цел да ви поднесат на достъпен език някои от най-интересните теми в областта на точните науки, рационалното мислене и общокултурните въпроси.

(some)thing (like) nothing

Има Google, има Wikipedia, има специализирана литература, има дори и преведен TED, но колко от тях са достатъчно интерактивни, че да ви въведат в атмосферата, да ви срещнат анфас с интелигентни, будни хора, с които да споделите опита и знанията си, и в крайна сметка да ви забавляват от сърце? RATIO е инициатива, която има за цел именно това – не просто да ви информира за новостите и достиженията в най-различни области на научната мисъл, но и да ви направи част от тях.

Stash!

Kонференцията ще се постарае да постави една рационална основа на начина, по който възприемаме околния свят,  както и може би да се постарае да ни настрои на малко по-скептична вълна относно шарлатанщината, която ни залива ежедневно.

Пещерата на неандерталеца

Събитие, което за което има крещяща необходимост, сред мъглата от езотерични и псевдонаучни боклуци, с които са залети книжарниците, вестниците, списанията и електронните медии.