Екип

В тази секция ви представяме част от екипа зад Ratio. Ако искате да се свържете с нас, можете да пишете на email info@ratio.bg.

Liubomir-BaburovЛюбомир Бабуров

Любо работи в технологичния бранш, но това не му пречи да се интересува от различни научни теми. Особено много харесва физиката и астрономията, смята рапторите за сладки животинки. Негова е и идеята за организирането на Ratio – иска в България да се случват такива събития, каквито има във Великобритания и САЩ.

Vassilena-ValchanovaВасилена Вълчанова

Василена е маркетинг-специалист и блогър, активно се занимава със социални медии. Като малка иска да стане ветеринарен лекар, но после се преориентира. Преди 1-2 години приятели търпеливо й подхвърлят научна литература, докато накрая не захапва кукичката и сега редовно рови в блогове и книги.

Hristo-BlajevХристо Блажев

Христо Блажев е професионален читател, създател на най-големия блог за книги в България – Книголандия, съосновател е и на електронна книжарница “Книга за теб”. Работи в областта на книгоиздаването, като основната му цел е издаването на най-добрата съвременна научна, рационална и сериозна литература.

Blagoy-IvanovБлагой Иванов

Благой Д. Иванов учи много биология (в училище) и много кинознание (в НАТФИЗ). Дълго време работи като сценарист, редактор, журналист и автор в различни телевизионни и печатни медии; след това набляга на корпоративни дивотии като копирайтър, а в момента е (основно) пиар в ИК „Изток-Запад“. Има засилени интереси в областта на науката, особено на онези нейни енигматични и сложни области, които будят най-силно любопитство и възхищение, като квантова механика, генетика, астрономия, палеонтология, жени и пр.