Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Ratio представя: Freud in 2018. Really?

23 август, 2018 @ 20:00 - 22:00

Безплатно

Зигмунд Фройд и неговата мисловна школа (психоанализа и психодинамична психотерапия) упражняват мощни влияния върху западната култура. Въпреки това, много филми, телевизионни предавания и учебни програми описват психодинамичната теория като ненаучна или дори глупава. В най-добрия случай тя често се описва като малко повече от интересна историческа бележка под линия с малко значение за днешното психично здраве.

След кратко обсъждане на някои митове за Фройд и описание на други форми на лечение, ще се съсредоточим върху съвременната психодинамична терапия. Както ще покажем, психодинамичната практика през 2018 г. е много различна от тази през 1918 г. и има научни доказателства за нейната клинична значимост и значение за областта на психичното здраве. Много психодинамични концепции всъщност са доста интуитивни.

През темата ще ни преведе д-р Брайън Шарплес. Той е доцент в Американската школа по професионална психология (ASPP) в университета Аргоси, Северна Вирджиния. Д-р Шарплес има широки интереси в сфертата на абнормната психология и психотерапията. Той е публикувал над 40 статии за популярни и по-малко известни разстройства, психодинамична терапия, професионални проблеми и история / философия на клиничната психология. Автор е на 2 книги: Sleep Paralysis: Historical Psychological, and Medical Perspectives съвместно с д-р Карл Дограми) и Unusual and Rare Psychological Disorders: A Handbook for Clinical Practice and Research. В момента работи по книга за психодинамичната терапия. В свободното си време обича да свири пънк и метал на китара и да посещава древни исторически обекти и замъци.

Детайли

Дата:
23 август, 2018
Час:
20:00 - 22:00
Стойност:
Безплатно
Категория за Събитие:

Място

Gramophone Club
Budapeshta 6
Sofia, Bulgaria
+ Google Map

Организатор

Ratio
Email:
info@ratio.bg