Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Когато Земята се разгневи: трябва ли да се страхуваме още от вулканите?

14 ноември, 2016 @ 18:30 - 20:00

Безплатно
volcano

Вход свободен, симултанен превод френски / български

„Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Публичен дебат на тема „Когато Земята се разгневи: трябва ли да се страхуваме още от вулканите?“, ще се проведе на 14 ноември (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч. във Френския институт. Г-н Жак-Мари Бардинцеф и г-н Росен Недялков ще обсъдят рисковете и последиците, свързани с активността на вулканите, както и с предвиждането на вулканичните изригвания.

За лекторите:

Жак-Мари Бардинцеф е френски вулканолог и университетски преподавател в университета Париж 11. Главен редактор и директор на научното списание Геохроники, той е също участник в редица енциклопедични проекти (Енциклопедия Ашет, Пети Ларус).

Росен Недялков е географ, специалист в петрологията и вулканологията. Днес преподава в Геолого- географския факултет на Софийския университет.

Детайли

Дата:
14 ноември, 2016
Час:
18:30 - 20:00
Стойност:
Безплатно
Категория за Събитие:
Уебсайт:
http://institutfrancais.bg/programata/385/volcans/

Място

Френски институт в България
пл. Славейков 3
София, 1000 Bulgaria
+ Google Map
View Място Website

Организатор

Френски институт в България
View Организатор Website