Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Skeptics in the Pub: Истории от света на пчелите

3 април, 2018 @ 20:00 - 22:00

Безплатно

Пчелите са супер! Дори онези от нас, които отстъпват назад при вида на паяци и скакалци, не се обръщат със същото отвращение към пчелите.

Вероятно си мислите, че знаете много за пчелите? Рояк с много пчели-работнични, малко мъжки (търтеи) и една-единствена Царица… Пчелите имат сериозна роля в опрашването на растенията, правят мед, любимци са на Айнщайн… Но колко от това е вярно и дали това е всичко?

Какви са в действителност йерархичните отношения в пчелния рояк и всички пчели ли са роби на пчелата-майка или тя е подвластна на колективната воля? Имат ли отделните пчели-работнички индивидуална интелигентност или са просто безмозъчни бачкатори? Как се осъществява разпределението на труда в кошера? Как израстват пчелите от ларва до възрастен организъм и с какво точно се хранят? Как са устроени телата им, според „социалната“ роля на всяка пчела? С какви трудности се сблъскват, кои са естествените им врагове и как се справят с тях? Как изграждат своя дом – кошера? Как си общуват пчелите и как се ориентират в пространството? Как се защитават, кога прибягват към ужилване и какви специфични качества има пчелната отрова?

На тези и на още много въпроси ще се опитаме да отговорим на следващото ни събитие, когато ще ви отведем направо в кошера, за да ви разкрием тайния живот на пчелите в невиждани досега детайли.

Детайли

Дата:
3 април, 2018
Час:
20:00 - 22:00
Стойност:
Безплатно
Категория за Събитие:

Място

Gramophone Club
Budapeshta 6
Sofia, Bulgaria
+ Google Map

Организатор

Skeptics in the Pub
Email:
info@ratio.bg
View Организатор Website