Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Skeptics in the Pub: Поглед към Земята

13 октомври, 2017 @ 20:00 - 22:00

Безплатно

“Коперник” е най-мащабната програма за сателитен анализ на Земята, организирана от Европейската космическа агенция. С нея постоянно научаваме нови неща за планетата ни и я разбираме все по-добре. “Коперник” разчита на семейството сателити Sentinel – един от тях ще бъде изстрелян в орбита на 13 октомври.

Ние ще следим изстрелването на живо в контролната зала на ESA в Noordwijk, Холандия – и ще задаваме въпроси. Ще ви покажем повече от ESA на 13 ноември в Gramophone Club, където ще говорим за сателити и други космически обитатели с Камен Козарев и Станимир Ганчев.

Камен Козарев е доктор по астрономия и се занимава с изследвания на слънчевата активност и космическото време, както и с различни дейности по популяризиране на науката. Създател на първия дигитален Планетариум към Природонаучен музей Пловдив. Ментор и лектор в най-голямата безплатна програма за космически науки, технологии, и бизнес в Европа, “Космически предизвикателства”. Представител на Space Generation Advisory Council към ООН за България. Част от класацията „40 до 40“ на Дарик радио за 2017 г. 

Станимир Ганчев е съосновател и Търговски директор на ЕндуроСат АД. Той отговаря за бизнес развитието на компанията и работи с клиенти от цял свят като им съдейства при избора на конкретни технологични решения според техните нужди. Г-н Ганчев работи по проекти с Европейската космическа агенция и Европейската комисия и има опит като координатор на четири стратосферни мисии до над 30 км височина и Технически директор по време на разработването на първата сателитна платформа, която преминава успешно тестове по космическа сертификация. Представител на Space Generation Advisory Council към ООН за България.

Детайли

Дата:
13 октомври, 2017
Час:
20:00 - 22:00
Стойност:
Безплатно
Категории за Събитие:
,

Място

Gramophone Club
Budapeshta 6
Sofia, Bulgaria
+ Google Map

Организатор

Skeptics in the Pub
Email:
info@ratio.bg
View Организатор Website