Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Ученическа академия – Слънчев бряг 2016

4 юли, 2016 - 16 август, 2016

380лв.

Забавления с природо–математически науки

Невероятни приключения в света на познанието за ученици от 3 до 11 клас!

Девиз 2016: Математиката е универсалният език на щастието.

Занятията се провеждат в свободен дискусионен дух, в игрово творческо пространство със специфични комуникации между участниците в играта и преподавателите–модератори. Дневна ангажираност – 2-4 часа. Учениците имат основна роля в определяне на темпото и даже подбират теми и проблеми! Модераторът „подпомага” процеса, задава руслото. Ще има много време за море и пътешествия!

Стараем се да пресъздадем романтичната атмосфера на Древногръцките Академии на Платон, Аристотел, Питагор, без фиксирани ръководни структури.

Участниците имат уникалната възможност да почувстват и осмислят природо – математическото знание от друга гледна точка.

Резултатът – осъзнаването, че „сухите” математика, физика, химия и биология могат да са източник на удоволствия, радости и свобода.

Теми 2016:

МАТЕМАТИКА
• Логика, доказателства и разсъждения.
Креативни основи; главоблъсканици-словесни, числови, геометрични; правдоподобни разсъждения, числа, множества, случайности и вероятности; игри и детективски задачи. Нетрадиционна математика.
• Математика и творческа мисъл. Математическо езикознание, философия и история на природните науки.
• Екология + математика = екоматика ! Математиката е игра на свободния дух.

ФИЗИКА, ХИМИЯ И ИНФОРМАТИКА
• Занимателна опити и демонстрации – в залата, на плажа и … сред звездите. Астрофизически и други наблюдения.
• Информационен манталитет. Компютърни игри и занимателни природни науки, стимулиращи физическото и интелектуално развитие. Теоретико-информационни основи на практическите наблюдения.

МОДЕЛИРАНЕ – БИОФИЗИКА – НАУКАТА НА XXI ВЕК.

ИЗНЕНАДАТА НА ЛЯТО 2016 !
Място: Слънчев бряг, хотелски комплекс – 3 звезди, на първа линия – 150 метра от плажа в тихата курортна зона, 10 минути от Несебър.
Цена: 380 лева с включени 6 нощувки с пълен пансион и транспорт от София с БДЖ (и/или автобус в зависимост от групата) и интересни учебни материали.
Време : Първа смяна: 4 юли /понеделник/ – 10 юли /неделя/; Втора и следващи смени – от понеделниците на юли и август или по специален договор.

Забележки: Организирано се тръгва от София или други градове, но е допустим и прием на място с отстъпка от цената на транспорта! Дейността се извършва от лицензирана туроператорска фирма с регистрация за ученически екскурзии.

Детайли

Начало:
4 юли, 2016
Край:
16 август, 2016
Стойност:
380лв.
Категории за Събитие:
, ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/1561903594110323/

Място