Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Вечер на Астрономията в Астрономическата обсерватория на СУ

8 октомври, 2016 @ 18:00 - 22:00

Безплатно
observatory

По случай Есенния световния ден на астрономията, 8 октомври 2016 г., катедра „Астрономия” към Физическия факултет организира Вечер на отворените врати в Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски“ в парк „Борисова градина“.

Денят на Астрономията (Astronomy Day) стартира от САЩ през 1973 г. и се провежда ежегодно с цел професионални астрономи и любители да предоставят възможност на широката общественост да се докоснат до красотата на нощтното небе. Събитието се реализира през пролетта и есента, като се избира събота, максимално близка до фаза на Луната – „първа четвърт”. По този начин нашият спътник е много подходящ за наблюдение през първата половина на нощта и същевременно не пречи много на наблюденията на по-далечни астрономически обекти.

На 8 октомври посетителите на Астрономическата обсерватория на СУ „Св. Климент Охридски” ще могат да се докоснат до красотата на нощното небе чрез наблюдения с няколко телескопа и разнообразна популярна програма от кратки лекции, представящи астрономическата дейност в България. За осъществяването на проявата ще доприсенат с присъствието и наблюдателната си техника запалени любители астрономи от сдружение „Звездно общество“.

Пълната програмата за Вечерта на астрономията в Астрономическата обсерватория може да намерите тук:
http://phys.uni-sofia.bg/~astro/science_news22.html

Детайли

Дата:
8 октомври, 2016
Час:
18:00 - 22:00
Стойност:
Безплатно
Категории за Събитие:
,
Уебсайт:
http://phys.uni-sofia.bg/~astro/science_news22.html

Място

Астрономическа обсерватория на СУ
Борисова градина
София, 1164 Bulgaria
+ Google Map
View Място Website

Организатор

Катедра Астрономия
View Организатор Website