THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP34 – Мечо Пух и Дънкан Маклауд влизат в час по философия [w/ Васил Лозанов]

В днешния епизод ще си поговорим за образование и знание с Васил Лозанов, зам-директор на 164 Гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“. Любо, Петко и Васко обсъждат:

  • На какво ни учи формалното образование?
  • Какви качества трябва да носи един учител, за да задържи вниманието на своите ученици?
  • Как се обясняват принципи от философията, логиката и етиката със симулации на избори, Мечо Пух и метафори за мократа трева?
  • С какво се променя социалната динамика в класната стая днес и къде изчезнаха метълите?

Ако искате да разберете какво гледат и слушат тийнейджърите и по кой предмет е плакал в час един заместник директор като ученик, слушайте ни!

===

Ratio Podcast се осъществява с подкрепата на SBTech. Повече за тях ще чуете в края на епизода и ще научите на sbtech.com/careers.

Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio в Patreon: patreon.com/ratiobg.

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.