Пролетта е сезонът, който съживява сетивата. Неслучайно този месец обръщаме поглед към вкуса, разглеждайки го през призмата на науките, гастрономията, изкуството и гастролирайки до виното.
Стартираме с храна и създаването на нови вкусове, разкриваме как той се заражда, еволюира и запазва. И празнуваме добрия вкус с технологии, знания, специфики и доказани процеси.

Вкус: наука за храненето
На 13 май стартираме ново гастрономическо пътешествие из света на храната – този път през вкуса – като сетиво, преживяване и ключов фактор в бъдещето на гастрономията. Гостуват ни Мегън Бенел, проф. Милена Георгиева, Наско Стаменов и Владислав Георгиев.
Очаквайте на 13 май в Сабале.

Pac-Man изяде българския – Ratio Special
Pac-Man изяде българския е специално събитие на 27 май и част от инициативата ДАБЕ (Дебъгване на Актуалния Български Език), с което за трета поредна година се включваме в гудгейм LAN PARTY. Ще се потопим в живия, променящ се български език и ще обсъдим влиянието на видеоигрите върху начина, по който говорим, мислим и се изразяваме.
Очаквайте остроумни размисли и гости Васил Лозанов, прог. Миглена Николчина и Мартин Кадинов.

Премиера: Ratio Forum 2024
Повече информация – скоро.

Въпрос на вкус – рецепти за качествено кулинарно забавление
В новия епизод на Pop Script гост на водещия Благой Иванов ще бъде Николай Колев, с когото обсъждаме неща като формиране и дефиниране на вкус (както за храна, така и за изкуство, а и по принцип), ще си говорим и за книги/филми/сериали, които са с кулинарна насоченост.
Очаквайте епизода на 16 май.

Ratio Talks: За виното
Ratio Talks се завръща с епизод, посветен на виното. Какво се крие зад магията на създаване, как се създава добро вино и какво отличава вкуса на най-заслужилите сред винарските етикети?
Очаквайте специално издание, а гости в студиото ще бъдат ценителките на качествения вкус София Павлова и Василена Вълчанова.
Очаквайте епизода в края на май.