Експериментът 3: Смях с Наука Online |

Експериментът 3: Смях с Наука Online

08.05.2020 ( 19:00 ) | Abordage | ВХОД: СВОБОДЕН

🤣🤣🤣 Третото издание на научно-комедийната поредица, организирана от “Абордаж”, отново е експериментално! Това ще бъде първото такова събитие изцяло online!

🤣🧠Не пропускайте да се присъедините, за да откриете кои страхотни научни комуникатори ще ни разсмеят този път!

🤣🧠Темата на събитието са наградите Ig Nobel. От основаването на конкурса през 1991 до днес, всяка година те се присъждат на научни открития, които първо ни карат да се посмеем, а след това да помислим. Какво по-подходящо за една научна комедия?

🤣🧠 А ето и малко за самите участници: ще присъстват химици, биолози и дори един ветеринарен лекар. Всички те имат значителен опит в представянето на сложни научни теми на разбираем език и по забавен начин. Донякъде заради конкурса Лаборатория за слава – FаmeLab, донякъде заради собствената им натура и житейски опит, включващ не едно издание на Софийски фестивал на науката / Sofia Science Festival и други подобни формати.

🎫💓Събитието е безплатно, но ако си вземете дарителски билет ще подкрепите “Абордаж” и каузата им в тези смутни времена, в които не могат да ви поканят да гледате наживо, докато отпивате от любима напитка на бара.

🤝🦋🐻Това online издание на “Експериментът” се осъществява с подкрепата на Националния природонаучен музей при БАН.