Истории за молекули, вино и любов

Истории за молекули, вино и любов

14.02.2020 (18:00) | Национален политехнически музей, ул. Опълченска 66 | ВХОД: 2 ЛВ

Истории за молекули, вино и любов – преамбюл към една вълшебна вечер

На 14-ти февруари обикновено обект на внимание и разговор са две теми: виното и любовта. Ако нито едно от двете не ви е по вкуса, или пък предпочитате да ги допълните с трети компонент – науката – тогава това събитие е точно за вас.

Заповядайте в Националния политехнически музей на 14.02.2020 г.(петък) от 18:00 ч., когато самият Божидар Стефанов (д-р Бо) – главен асистент, доктор от катедра „Химия” на Технически Университет – София (ТУ), ще разкаже не само любопитни, но и научно обосновани истории, изпълнени с енологично-любовни молекули.

Коя е молекулата на любовта и къде се среща тя? Защо, когато сме влюбени, биохимията ни започва да граничи с тази на лудостта? Наистина ли истинското вино винаги е горчиво? Как с химическа реакция можем да му променим цвета и кои подправки (и тежки метали) могат да направят вкуса му различен?

Освен че ще научите интересни факти, ще може да се разходите из експозицията на музея и да видите с какви телефонни апарати са се свързвали помежду си влюбените от преди повече от век, на какво са слушали музика, с какво са се снимали или пък с какви транспортни средства са се разхождали.

Очаква Ви едно различно начало на хубавата вечер, чаша вино и по повод празника – преферентен вход – 2 лв.