Наука на Борда: История и Бъдеще на Пчеларството

Наука на Борда: История и Бъдеще на Пчеларството

09.03.2020 (19:00) | Abordage | ВХОД: СВОБОДЕН

От кога хората добиват природното сладко изкушение ПЧЕЛЕН МЕД? Как и по какви пътища е вървяло ПЧЕЛАРСТВОТО за тези стотици и хиляди години? Как са изглеждали първите кошери и как е протекла тяхната еволюция до наши дни? Кои са най-древните известни пчелари? Колко се е променило пчеларството и накъде се е запътило?

Отговорите на тези и още пчеларски въпроси ще потърсим в “Наука на Борда” на 9 март заедно с Явор Кирилов. През декември 2018та той ни разказа много любопитни факти за пчелите и меда. Съвсем ествествено, сега е време да си поговорим и за самите пчелари и за връзката между човека и тези невероятни работливи насекоми облечени в златисто и произвеждащи едно от най-големите чудеса на живата природа.

Повече за лектора:
– Явор Кирилов е пчелар през почти целия си съзнателен живот.
– Завършва специалност „Политология“ в УНСС и „Политически мениджмът“ в СУ „Св. Климент Охридски“, а по време на средното си образование е многократен участник в олимпиади по биология и история.
– Създател е на инициативата „Работилничка по пчеларство“, имаща за цел опитни пчелари безплатно да дават насоки и съвети на начинаещи пчелари или хора, които искат да започнат да гледат пчели.
– Освен за меда, има познания и за добиването и значението и на други пчелни продукти като пчелно млечице, пчелен восък и пчелен прашец. Основател е на медения бранд Мед от Графството \ Honey from the Shire.
– Историята и пчелите са две негови страсти, които намират допирна точка в това събитие.

Входът е свободен, но местата са ограничени. За да си гарантирате място на събитието, моля запазете си безплатен билет от този линк: https://www.eventbrite.com/e/96329434933