Наука на Борда: Мащабите във Вселената

Наука на Борда: Мащабите във Вселената

24.02.2020 (18:30) | Абордаж, ул. Веслец 22 | ВХОД: СВОБОДЕН

Някога питали ли сте се кое е най-малкото нещо? Атомите? Шансовете ни да си вземем изпитите? Електроните? Ще кажете, че издребняваме, но всъщност човечеството се опитва да отговори на този въпрос от хилядолетия и отговорът му постоянно се променя.

А кое е най-голямото нещо във Вселената? Витоша? Земята? Галактиките? Противно на очакванията, човечеството знае кой е най-големият обект и откритието е направено от българи!

Ако сте готови за мащабите във Вселената, заповядайте на борда на Абордаж на 24.02. за поредната доза изумителна наука!

За лектора:
Цанимир Ангелов (Tsanimir) още от ученик е запален по природните науки – трупа знания и умения и представя страната ни на международни състезания по физика и астрономия. След това завършва Квантова и космическа теоретична физика в СУ “Св. Климент Охридски” и днес на свой ред подгототвя новото поколение олимпийци по същите тези науки.

Що се отнася до популяризирането на науката – Цанимир е създател на най-големия български YouTube канал за физика – QuantumAstronavt – не пропускайте да го последвате!

„Наука на Борда“ е научно-популярна поредица, която се осъществява с медийната подкрепа на Българска Наука и MediaBricks.bg

За да си гарантирате място на събитието, моля запазете си безплатен билет от линка във Фейсбук събитието. Заповядайте!