fbpx

Наука на Борда: Медицина на бъдещето

Наука на Борда: Медицина на бъдещето

27.11.2020 (19:00) | Abordage | ВХОД: СВОБОДЕН С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ
За трета поредна година „Абордаж“ се включва в Европейската Нощ на Учените. Мотото на 2020г. е “Науката променя начина на живот” и затова посвещаваме това специално издание на “Наука на борда” на новите тенденции в медицинските технологии. Гост ще бъде д-р Ваньо Везиров: медик по образование, визионер и предприемач по призвание.
Ето какво разказва той за себе си:
„Аз съм Д-р Ваньо Везиров. Запленен съм от мисълта за бъдещето, медицината, високите технологии и източните учения. Щастлив съм да помагам. Обожавам крилатата фраза „The Future is Now“ (Бъдещето е сега). Вдъхновявам се да говоря на теми свързани с наука, психология, философия, велики открития и теории. Наскоро науката се смеси в съзнанието ми с биотехнологичния бизнес. Така основах и OS Implants – компания, която се занимава с 3D принтиране на кости. Така, стъпка по стъпка с визия за бъдещето, иновациите в медицината сега са моя страст. По този начин изпълнявам мисията си като лекар – да помагам на пациентите. Защото вярвам, че да си лекар е смисъл и призвание и можеш да помагаш и да лекуваш пациентите, независимо от това дали работиш в болница или чертаеш нови хоризонти в медицината.
В свободното си време творя, карам колело, занимавам се с акваскейп, свиря на дайре, пътувам, медитирам, рисувам и пиша.“
Не пропускайте Европейската Нощ на Учените в „Абордаж“ и през съдбовната 2020 година! Поради настоящата епидемична ситуация събитието ще се проведе ИЗЦЯЛО онлайн. Повече информация може да получите на страницата на събитието във фейсбук и на страницата на Abordage.

Настоящото събитие е част от инициативата Европейска Нощ на Учените 2020 г. (https://nauka.bg/nosht2020/) и проекта K-TRIO 4 (Учените в триъгълника на знания). То е и епизод №35 от научно-популярната поредица “Наука на борда”, която се организира от екипа на Абордаж с медийната подкрепа на Българска Наука.