Наука на Борда: Живот извън Земята, защо не?

Наука на Борда: Живот извън Земята, защо не?

19.10.2020 (19:00) | Abordage | ВХОД: СВОБОДЕН С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ
„Има ли извънземни?” – това е въпрос, който човечеството си задава от незапомнени времена. Гледайки нощното небе, се питаме дали някъде там има разумни същества като нас…
А какво казва науката за съществуването на живот извън Земята? Заповядайте на 19 октомври в „Абордаж“, за да разберете! Гост в това издание на „Наука на Борда“ ще бъде астрофизикът Никола Каравасилев. Той ще ни разкаже за последните научни изследвания посветени на търсенето на живот извън нашата планета, а след презентацията публиката ще има възможност да участва в дискусия по темата. Няма да пропуснем и горещите новини от най-горещата планета в Слънчевата система – Венера!
Повече за лектора:
Никола Каравасилев е един от най-успешните учители по физика и астрономия в България днес. Той преподава в новосъздаденото училище Izzi Science for Kids (като е част от мениджърския му екип), в Национална природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ и в Първа частна математическа гимназия. Никола е ръководител на Олимпийските отбори по астрофизика, физика и астрономия и негови ученици са донесли повече от 40 медала на международно ниво. Освен това, той е редовен участник в редица събития посветени на комуникация на науката.
Настоящото събитие е част от инициативата на Ratio“Месец на космоса” (Space Month) и е 34-ти пореден епизод на научно-популярната поредица „Наука на Борда“, която се организира от екипа на “Абордаж” с медийната подкрепа на Българска Наука.
Местата са ограничени. Моля потвърдете присъствието си като запазите безплатен билет от линка: https://www.eventbrite.com/e/122799511645.