Ratio Connect: Space |

Ratio Connect: Space

19.05.2022 ( 19:00 ) | Sofia Tech Park, сграда Инкубатор | ВХОД: СВОБОДЕН

Къде стои малка държава в големия Космос? Това ще бъде първата тема на серията професионални събития Connect, организирани от Ratio и Sofia Tech Park.

Като за начало, поглеждаме нагоре. Ще разгледаме перспективите за развитието на Европейската космическа индустрия и мястото на българските малки и средни компании в тези процеси. Ще обсъдим стъпките необходими за изграждане и развитие на ефективна space start-up екосистема и ще поговорим за промените, които се очакват в институционалната рамка, за да позволят това.

Ето какво можете да очаквате:

19:00 Keynote: Тенденции в европейската космическа индустрия

Гост на събитието ще бъде Рада Попова, експерт по космическо право в Isar Aerospace – най-перспективната европейска компания за космически ракети. Тя ще представи тенденциите в развитието на частната космическа индустрия в Европа и какво може да научи българският бизнес от основните играчи в изтрелването на ракети в космоса.

19:40 Космически стартъпи, клъстъри и институции

Към Рада ще се присъединят д-р Веселин Василев от CASTRA, Здравко Димитров от Sfera Technologies и представител на Министерство на иновациите и растежа.
Ще отворим разговора, за да обсъдим състоянието и перспективите на българската аерокосмическа индустрия. Съществува ли ефективна стартъп екосистема в България и как да създадем условията за развитие на такава? Каква е ролята на професионалните организации, институциите и всяка отделна компания?

20:30 Networking

Ще продължим отворен разговор на по питие с всички участници.

Очакваме ви на 19 май от 19:00 часа в зала The Venue, сграда Инкубатор, Sofia Tech Park!