Ratio ONLINE: Гурме по време на пандемия

Ratio ONLINE: Гурме по време на пандемия

27.03.2020 (20:00) | ONLINE | ВХОД: СВОБОДЕН

Нов невиждан досега супер заразен вирус плъзва по планетата и бързо обхваща множество държави. В опит да се предотврати разпространението му се спира въздушния транспорт, затварят се граници, въвеждат се извънредни мерки за изолация. Всичко това звучи като класически холивудски трилър сценарий, но този път е на живо. И точно като в трилър хората се втурнаха да разграбват магазините.

  • Какво обаче трябва да съдържа кошницата на паническия купувач и дали в импулсивното си пазаруване не се запасяваме с най-грешния тип храни?
  • Какво да ги правим всички тия консерви, които сме наредили на пода в кухнята?

Изолацията пък е неизбежно свързана с обездвижване. Но какво се случва с тялото ни след 2 седмици на преработена храна? Ще можем ли да излезем от къщите си в края на извънредното положение или ще трябва да гладуваме, за да минем през вратата?

  • Яде ли се тоалетната хартия и защо може би трябва да наблегнем на други източници на влакнини?
  • Какви други здравословни навици е добре да следваме при приготвянето и консумацията на храна в кризисна ситуация и кои трайни храни е най-разумно да трупаме, за да сме готови за Апокалипсиса?

По всички тези теми ще си говорим с Кирил Русев, този петък 27 март от 20:00. Гледайте ни наживо

За лектора

Кирил Русев пише професионално за храна и хранене от 9 години. Старае се да държи мненията и емоциите си в различни джобове, като мненията подхранва с наука и здрав разум, а емоциите – с кулинария. Не държи да е прав на всяка цена и с готовност променя възгледите си в името на истината.

Дарителски билет

Събитието можете да гледате безплатно, но ако желаете да подкрепите това, което правим, можете да го направите, като си вземете дарителски билет.

Предишно събитие Следващо събитие