Ratio Online: Пренатална диагностика |

Ratio Online: Пренатална диагностика

10.11.2020 ( 20:00 ) | ONLINE | ВХОД: СВОБОДЕН

Този епизод на Ratio Online ще си говорим за това как следим и оценяваме здравето на неродени още деца. Каква роля играят генетични изследвания, ултразвук и кардиотокография?

Освен основната ни тема, в епизода ще чуете още:
📌 От „Науката не спи“ ще разберете най-новото от света на науката.
📌 В „Препоръчано от Ratio“ ще откриете интересна книга, сериал или подкаст.

Децата са нашите генетични копия. Те “съчетават” в себе си най-доброто и от двамата родителя. Благодарение на тях нашите гени имат възможността да продължат еволюционното си състезание, дори и след нас. Неслучайно здравето на децата ни е от първостепенно значение за нас и грижите ни за тях започват много преди раждането.

Говорейки за правилно развитие на плода и важността от неговото следене, ще опитаме да отговорим на въпроси като:
📌 Кои са най-важните специализирани изследвания по време на бременността, с които могат да се установят генетични заболявания?
📌 Кои нарушения в състоянието е възможно да се диагностицират? Приложими ли са вече новите методи като ултразвуково Доплерово изследване и кардиотокография?

🧬 Ще отговорим на често задавани въпроси като “кога се извършват” и “защо е необходимо да ги направим, дори и в семейството досега да не е имало подобни състояния”. Ще надникнем и в света на съвременната ДНК-диагностика, като разгледаме по-подробно възможностите, които ни предоставя.

За лектора: