Ratio представя: Индустриални катастрофи

Ratio представя: Индустриални катастрофи

28.05.2019 (19:00) | City Stage | ВХОД: СВОБОДЕН

През цялата история от своето развитие човекът се стреми да изучава света около себе си, като използва натрупаното познание за овладяване на природните процеси. Днес ние разполагаме с индустриални конгломерати с невиждани до момента мащаби. Но каква е понякога цената, която трябва да платим?

Във “влака” на стремглавия прогрес винаги има място за арогантност, некомпетентност, алчност или случайни обстоятелства. Нека разгледаме заедно едни от най-зрелищните индустриални катастрофи и да разберем какви са били причините те да се случат.

Историята познава производствени катастрофи, свързани с обгазяване, изхвърляне на отровни продукти, нефтени разливи, експлозии. Кои са едни от най-мащабните индустриални катастрофи, какви са били последствията от тях и могли ли са да бъдат избегнати?

Елате на 28 май, за да чуете отговора от Владимир Лютов.

За лектора 
Владимир Лютов има две магистърски степени, „Полимери” и „Медицинска и фармацевтичната химия“ от Факултет по Химия и Фармация към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, член е на “Съюза на химиците в България” и понастоящем работи като електрохимик в БАН. Той се запалва по химията още като ученик в Националната Природо-Математическа Гимназия и е участник в много олимпиади и национални състезания.