Robotics Strategy Forum 2020 - хибриден форум по роботика |

Robotics Strategy Forum 2020 – хибриден форум по роботика

22.10.2020 ( 09:00 ) | Sofia Tech Park | ВХОД: СВОБОДЕН С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕЗЕРВАЦИЯ
Robotics Strategy Forum 2020 е продължение на миналогодишния Robotics Strategy Forum 2019.
След успеха на RSF2019-та, който събра на едно място държава, бизнес и образование, неговото продължение тази година цели да обсъди следващото ниво технологични предизвикателства пред бизнеса, включително в Централна и Източна Европа.
📅 22-ри октомври, от 9:00 до 17:00 – експо зона за посещение на място, която ще ви представи различни видове роботи и автономни системи.
📌 сграда Инкубатор,

Sofia Tech Park

💻 онлайн дискусиите може да гледате на Фейсбук страницата на PARA – Professional Association of Robotics and Automation

✅Къде се намира България спрямо автоматизацията в Румъния и Сърбия?
✅Какви технологии биват внедрени в една умна фабрика?
✅Каква е ролята на R&D центровете в производството?
✅Следващата технологична революция – 5G или Wi-Fi6?
Христо Гилищаров, управител на FANUC България, Георги Грозданов, ръководител на Техническия инженерен център на “Фесто”, Калоян Георгиев, ръководител екип и архитект IoT решения за автоматизация и енергиен мениджмънт в Schneider Electric са само част от експертите, които ще се включат по време на събитието. В следващите дни на страницата на събитието ще бъдат обявявани и последващите лектори.
То се организира от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), на 22-ри октомври, в София Тех Парк – сграда Инкубатор. По повод извънредната ситуация и необходимостта от предпазни мерки, лекциите ще се излъчват онлайн на страниците на ПАРА във Фейсбук и YouTube. От 9:00 до 17:00 ще има специална експо зона, разположена в сграда Инкубатор, в която ще може да се разгледат различни видове индустриални и образователни роботи. Дискусионните панели ще се проведат на английски език.
Тази година Robotics Strategy Forum 2020 е фокусиран върху ролята на роботиката и общата картина на Балканите, както и как COVID-19 повлия на решенията за автоматизация на локалните предприемачи.
В началото на събитието ще се разгледат резултатите от анкетата на асоциацията за ролята на автоматизацията по време на пандемията. Участие в нея можете да вземете свободно тук до 11-ти октомври.
В отделни панели ще се разгледат кои са технологичните трендове у нас, Европа и света. Темите за 5G, ролята на роботите в отделни сектори, както и кои са иновациите внедрявани у нас и на световно ниво ще бъдат разгледани от редица специалисти от индустрията. Темата за умните фабрики, колаборативните роботи и дигитализацията по време на пандемия са ключовите теми на тазгодишното издание.
Няколко специализирани сесии ще разгледат въпросите от типа на: как се поддържа устойчиво развитие чрез иновации и къде е ролята на R&D центровете за създаването на иновации у нас.
Събитието е подходящо за инженери от сферата на производството, ИТ индустрията и мениджмънт висше ниво.
На специалната офлайн зона, посетителите ще имат възможност да разгледат
RSF 2020 изисква задължителна, но безплатна регистрация на https://www.robostrategy2020.para.expert/ или на https://rsf2020.eventbrite.com