Ratio ONLINE: Училище любимо, как цифрово си ти |

Ratio ONLINE: Училище любимо, как цифрово си ти

02.06.2020 ( 20:00 ) | ONLINE | ВХОД: СВОБОДЕН

В целия свят дигиталните технологии навлизат в училище – все повече учебници стават дигитални или са достъпни онлайн, има дигитални дневници и се провеждат родителски срещи от разстояние. Настоящите условия на пандемия са тест за образователните системи и дават възможност да се тестват и нови по-смели подходи за виртуално образование.

На 2 юни ще си говорим за теми като:

📌 Какви са особеностите на детския мозък и как усвояваме нови знания в детска възраст?
📌 Доколко е навлязла дигиталната форма на образование по света и къде сме ние?
📌 Как можем да провеждаме изпити в такава среда?
📌 Може ли целият учебен процес да се изнесе изцяло онлайн?
📌 Каква е ролята на реалния социален контакт в оформянето на личността на децата и какви негативи може да има ограничаването му в настоящите условия?
📌 Как да използваме силата на технологиите и интересът на подрастващите към тях, за да разрешим проблемите в съвременното образование?

По тези и други въпроси ще си говорим на 2 юни от 20:00 часа с Васил Лозанов, Яница Господинова и Дарин Маджаров.

За лекторите

👉 Васил Лозанов е учител по философия и заместник-директор на Испанската гимназия (164. ГПИЕ “Мигел де Сервантес”) в София. По образование е юрист, но интересът му към човека и обществото още в гимназията го тласка към въпросите на психологията, метафизиката и… настолните игри.

Доволен да е открил своя собствен смисъл на съществуването в учителската професия, Васко обичайно прекарва времето си обграден от приятели, книги или каквото се случи по пътя на обичайните му разходки, тъй като в разговорите и размислите открива необходимите инструменти за себеусъвършенстване. Но също така не отказва бира.

👉 Яница Господинова е сътрудник “Обучения и отношения с регионални партньори” в екип “Регионално развитие” на фондация “Заедно в час” и учител по английски в Професионалната гимназия по електроника “Джон Атанасов” в град Стара Загора.

Започва своята кариера в малко населено място – гр. Гълъбово и в работата си с учениците целенасочено поставя децата в реални ситуации и ги предизвиква да развиват уменията, от които ще имат нужда, за да са успешни и щастливи съграждани. Заедно с колеги от региона участва в организирането на ежегодни форуми за обмяна на опит между учители и директори в областта.

През 2018 г. е избрана за дигитален посланик по проект на Дигитална национална коалиция и обучава учители за развитието на дигитална грамотност.Мисията за успеха на всяко дете, независимо от неговата среда и положение, е основен двигател на всички цели и усилия, които тя и нейните съмишленици полагат ежедневно за едно по-добре бъдеще на тези деца и на останалите хора, защото всички сме зависими един от друг.

👉 Дарин Маджаров е създател на Уча.се (www.ucha.se) – платформа с видео уроци по всеки предмет от 1-ви до 12-ти клас. Видео уроците следват официалната програма в българските училища и представят уроците на разбираем и интересен език.Уча.се предлага над 16 000 видео урока и теста, изгледани повече от 62 000 000 пъти.

Дарин Маджаров е награден в класацията на Форбс “30 под 30” бъдещи лидери на България, както и в “40 до 40” млади лидери на България на Дарик.

Дарин учи 5 години в Jacobs University, Бремен в Германия, където завършва бакалавър и магистратура по електроника и компютърни науки. След това започва докторантура в KU Leuven, Белгия в сферата на енергийните пазари и електрически коли. Дарин прекъсва докторантурата си, за да се прибере в България и да сформира екип, с който да доразвият Уча.се, за да подобрят образованието на хиляди деца поколения след нас.

Дарин обича България и винаги е мечтал да работи за родината си и да помогне с каквото може. Той твърдо вярва, че България е хубаво място за бизнес с чудесна природа и интересен живот!