Ratio ONLINE: Викторианска наука |

Ratio ONLINE: Викторианска наука

19.05.2020 ( 20:00 ) | ONLINE | ВХОД: СВОБОДЕН

Периодът между 1837 и 1901 е познат като Викторианската ера. Белязан е със значими промени в обществото и в технологията. Същият период обаче има и други неофициални имена, например “епохата на лудите типове” 😱 Безброй безумни идеи са били пробвани тогава, а някои от тях дoри са се оказали смислени.

⚙️⚙️ Инженерите от викторианска Англия са се опитвали да решават всякакви проблеми – даже такива, които обществото не е знаело, че има. Някои от техните решения са поставили основите на незаменими за настоящия свят технологии, много от които все още ползваме.

Кои са те ще ни каже Наско Стаменов на 19 май – гледайте ни наживо от 20:00. Линк към live-a ще пуснем малко преди началото на стрийма на страницата на Ratio и в събитието.

За лектора

⚙️ Наско Стаменов е химик, специализиран в науката за материалите, учител и комуникатор на наука. Нездравият си интерес към викториански инженери придобива от много малък. Техните истории го вдъхновяват да се замечтае за откриването на перфектния материал. И така, докато в седми клас не осъзнае, че мечтае за глупости.