Ratio ONLINE: Викторианска наука

Ratio ONLINE: Викторианска наука

19.05.2020 (20:00) | ONLINE | ВХОД: СВОБОДЕН

 

Периодът между 1837 и 1901 е познат като Викторианската ера. Белязан е със значими промени в обществото и в технологията. Същият период обаче има и други неофициални имена, например „епохата на лудите типове“ 😱 Безброй безумни идеи са били пробвани тогава, а някои от тях дoри са се оказали смислени.

⚙️⚙️ Инженерите от викторианска Англия са се опитвали да решават всякакви проблеми – даже такива, които обществото не е знаело, че има. Някои от техните решения са поставили основите на незаменими за настоящия свят технологии, много от които все още ползваме.

Кои са те ще ни каже Наско Стаменов на 19 май – гледайте ни наживо от 20:00. Линк към live-a ще пуснем малко преди началото на стрийма на страницата на Ratio и в събитието.

За лектора

⚙️ Наско Стаменов е химик, специализиран в науката за материалите, учител и комуникатор на наука. Нездравият си интерес към викториански инженери придобива от много малък. Техните истории го вдъхновяват да се замечтае за откриването на перфектния материал. И така, докато в седми клас не осъзнае, че мечтае за глупости.

Дарителски билет

Събитието можете да гледате безплатно, но ако желаете да подкрепите това, което правим, можете да го направите, като си вземете дарителски билет.

Предишно събитие Следващо събитие