Ratio представя: Животински секс |

Ratio представя: Животински секс

03.08.2020 ( 19:00 ) | Kino Cabana | ВХОД: СВОБОДЕН

С възникването на половото размножаване преди около 1,2 млрд години, сексът започва да играе съществена роля в процеса на еволюция и става основен движещ фактор в развитието на живота. Нуждата от секс предизвиква дива надпревара – както между видовете, така и между мъжките и женските индивиди на един и същи вид.

Целта винаги е еднаква – оставянето на колкото се може по-многобройно и по-жизнеспособно поколение. Но една задача може да бъде решена по много начини и с течение на стотици милиони години естествения отбор е опитал всичко! 👀

Във войната и в любовта няма правила 🐾 На 3 август ще си поговорим за едни от най-любопитните и фрапантни примери за поведение при секса сред животните. Преследване, танци, забавни моменти, нечестна игра, изневери, романтика, но и насилие 🦄 – сексът сред животните е пълен с изненади, а ние ще ви предоставим букет от най-доброто сред най-доброто.

🐞 Какво не знаем за секса при домашните ни животни?
🐞 Кои са най-странните примери за сексуално насилие в животинското царство?
🐞 Как правят секс най-големите животни на планетата – китовете?
🐞 Защо някои животни имат фалшив пенис и как го използват?
🐞 Как протича ухажването сред жирафите?
🐞 До къде достига обостреният нагон при мъжките патици?

Садо-мазохизъм, хомосексуализъм, трансджендъризъм, многобройни партньори, ревност и изневери, сексуални войни и дори убийства и какво ли още не 🍑🍆 – природата е пълна с примери, в сравнение с които човешкият сексуален живот ще ви се стори направо консервативен и скучен.

Елате на 3 август в Кино Кабана, за да чуем заедно неща, които могат да ни трогнат, да ни изненадат, да ни ядосат и дори ужасят 🙈🙉🙊

/// Поради тематиката на събитието, то не се препоръчва за лица под 18 години. Посетители на видимо по-ниска възраст няма да бъдат допускани в Кино “Кабана” без пълнолетен придружител, който да попълни декларация, предоставена от екипа на Ratio на входа.

За участниците

Д-р Тома Щилиянов е ветеринарен лекар по професия, но и опитен комуникатор на науката. С множество участия на сцена (Софийски фестивал на науката, Dublin City of Science, Cafe scientifique и др.), радио и телевизионни предавания. Той се стреми да развенчае митовете около животните и да съхрани тяхното добро (в повечето случаи) име. Дори когато става дума за секс. Твърди, че нищо естествено не е срамно и е готов да докаже с конкретни истории, че размерът не винаги има значение.

Д-р Никола Кереков е молекулярен биолог и специалист по имунология, но чете и проявява интерес в почти всички сфери на познанието. Привърженик е на идеята, че човекът има много повече общо с животните, отколкото е склонен да си признае и вярва, че наблюдавайки животинското поведение можем да разберем много повече за самите себе си . На мнение е, че любовта във всичките ѝ странни проявления съвсем не измислена от хората, а е продукт на естествения отбор, като понякога този процес е довел до крайности, които биха ни накарали да се изчервим.