Математиката като забавление ще представи д-р Сара Сантош |

Математиката като забавление ще представи д-р Сара Сантош

Сара СантошПосетителите на Лондон по време на Олимпиадата трябваше да се примирят с дълги опашки. Надали някой от тях е очаквал част от уличните артисти, които разнообразяват чакането, да ги забавляват с математически задачи. Точно това обаче прави организацията Maths Busking, чийто съосновател португалката д-р Сара Сантош – четвъртият лектор на Ratio.

Maths Busking цели да покаже на публиката колко интересна може да бъде математиката, ако е облечена интересно като улично представление. Екипът придава еднакво значение както на науката, така и на ангажиращото презентиране и не жертва нито една от двете съставки. Резултатът е шоу, което успешно печели вниманието на публиката и й предава нови знания.

Д-р Сара Сантош, един от четиримата основатели на Maths Busking, ще използва същите техники, за да ни запознае със „Съкровищата на геометрията“. Лекцията включва любопитни геометрични факти, тайни за перспективата, урок по морски шах за напреднали и триизмерни калейдоскопи. Теоремите отстъпват по брой на демонстрациите с участие на публиката.

Вижте пълния профил на лектора.