Остават 2 дни до форума Ratio |

Остават 2 дни до форума Ratio

RatioGhosts

Тази събота Младежки театър „Николай Бинев“ ще бъде арена на научното мислене – остават 2 дни до форума за популярна наука Ratio. В рамките на един ден български и чуждестранни лектори ще представят интересни теми от научната сфера и ще говорят за най-новите открития от световни научни организации. Както предполага мястото, презентациите няма да бъдат строго академични, а достъпни и интересни за аудитория без научни познания.

„Целта ни е да организираме събитие, на което всеки може да отиде и да чуе нещо, което ще го запали по наука,“ обясни Любомир Бабуров, организатор на Ratio. „В крайна сметка, не е нужно да си завършил физика или химия, за да се интересуваш от света около себе си и да искаш да научиш повече за него. Ratio е точно за тези хора – любопитните, а лекторите ни знаят добре как да представят научните тези по интересен и лесен за възприемане начин.“

На сцената ще се изявят петима лектори – трима българи и двама чужденци. Програмата включва 4 лекции, време за разговори между гостите на по кафе от Starbucks, както и дискусионен панел, в който всеки ще може да зададе своя въпрос към лекторите. Гостите в залата ще могат да направят това със специално подготвени форми за въпроси, а тези, които не успеят да присъстват на място, ще могат да зададат въпроси през Facebook и Twitter.

Билетите за събитието дават достъп до пълната програма на Ratio и са на цена от 10лв. за стандартен билет и 6лв. билет за ученици и студенти. Те могат да бъдат закупени от касите на Младежкия театър, както сега, така и в деня на събитието и през системата на BGBileti.com.