THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP188 – CRISPR: Първа кръв [Ratio Weekly]

Голямата новина от последната седмица е първото използване на CRISPR Cas9 технологията при хора – чрез инжектиране в кръвта на доброволци.

Освен това, в седмичният ни обзорен епизод ще чуете повече за:

  • първите астронавти в новата китайска база
  • хардуерни проблеми на телескопа Хъбъл;
  • българския спътник при Space X;
  • използване на райски газ срещу депресия.

Слушайте ни за седмичната си доза наука!

Ако това, което правим, ви харесва, подкрепете Ratio тук.

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.