THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP350 – Нехудожествена литература [inter alia с Васил Лозанов]

inter alia приютява гласовете от „Дискусии за наука и култура“ (ДНК) — проект на Ratio, който представя пресечните точки на света на учените с този на хората на изкуството.

Обърнали ли сте внимание, че по рафтовете в книжарниците, на литературните събития и дори в ръцете на случайни читатели по парковете и автобусите все по-често намират място биографии, пътеписи, дори книги за науката?

В края на втория сезон на Ratio: Дискусии за наука и култура (ДНК) говорим за нехудожествената литература с журналиста Димитър Кенаров. Неговият опит с този тип четива е богат и многостранен: както като читател, така и като писател. Митко разказва за произхода на нехудожествената литература, особените ѝ характеристики, как да я отличаваме от художествената и най-важното: дали и защо в момента сме поизоставили измислиците в ползата на по-трезвите и земни наративи?

Епизодът е осъществен в партньорство с фондация “Прочети София”, проект “Литературни срещи ноември”. Предстояща е дискусията “Литературната 2022: по действителен случай”, посветена на очертаване на най-важните тенденции в литературата и литературните събития от последната година.

===
Дискусии за наука и култура (ДНК) е видеопоредица на Ratio, която се осъществява с подкрепата на Столична програма „Култура“.

Ако искате да подкрепите това, което правим, отидете на ratio.bg/support.