THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP390 – Супер прасета [Ratio Weekly с Никола Кереков]

Как ви звучи инвазия на супер прасета? Оказва се, че това е напълно реално и въпросните супер прасета са създадени от хората – хибрид между глиган и домашна свиня. Изключително интелигентни и агресивни, те са всеядни и едно от малкото неща, които не ядат, за разлика от обикновените глигани, са жълъдите. Никола и Петко доразвиват темата за жълъдите с едно неочаквано откритие на хиляди жълъди, скрити в стена на къща.

В този разнообразен епизод, разговарят още за:

– Какво сънуват птиците?
– Как липсата на сън, променя отношенията ни с другите?
– Кои са митовете около The Last of Us?
– Може ли гъби патогени да са по-лоши от The Last of Us?
– Как гъба парализира малки червеи с нервнопаралитичен газ?

В този и някои от следващите ни епизоди ще чувате редовно факти за съня и това се дължи на новите ни партньори от Magniflex . За да познаете по-лесно почивката, Magniflex дава ексклузивен код – RATIO7 – за допълнителни 7% отстъпка за нов матрак. Използвайте го до 31.03 в партньорската им мрежа или отидете да тествате в шоурума им в София. А ние отново им благодарим, че подкрепят науката и нашата работа!

Гледайте епизода на видео

Споменато в епизода:

  • Откриха хиляди жълъди в ниша в стена. Кое животно ги е каширало там (тук)
  • Какво сънуват птиците? (тук)
  • Лишаването от сън променя отношенията ни с другите (тук)
  • Още митове около The Last of Us (тук) Гъби патогени по-лоши от The last of us (тук)
  • Гъба използва нервнопаралитичен газ, за да парализира малки червеи (тук)
  • Инвазията на супер прасетата (тук)

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud