fbpx

THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP468 – Нощни създания [Ratio Weekly с Никола Кереков]

В този епизод поглеждаме в мрака, за да се срещнем с най-интересните създания, които обитават там. Ще си говорим за непознатото в добре познатите ни сови. Ще ви срещнем с животното, което най-много прилича на Смийгъл на Властелинът на пръстените. Няма да подминем и проблема със светлинното замърсяване и как той се отразява на всичко около нас.

Този епизод е част от поредицата ни “Patreon Special”, до която имат достъп само нашите поддръжници в Patreon – но сега решихме да го споделим и с всички вас!

Слушайте ни за седмичната си доза наука!

Споменато в епизода

  • Какво е Тарсиер: (тук)
  • Очите на совите: (тук) (тук)
  • Проблемът със светлинното замърсяване: (тук)
  • Карта на светлинното замърсяване по света: (тук)
  • Най-голямата синхронизирана миграция на Земята, която се случва във водата, от дълбини към плитчини и обратно: (тук)
  • Процесът транспирация при растенията: (тук)

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud