THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP542 – Мистерията Телеграм [Agent 001]

Близо 1 милиард са активните потребители в Телеграм, което е доста внушителна цифра. Колко обаче е вярна информацията, която се публикува там и чете ли всъщност Путин чатовете са част от нещата, които провокират Кив и Никола да се разровят малко по-надълбоко в тази многолюдна социална мрежа.

В епизода анализират приложението, историята, събитията и противоречията около него и около неговия собственик и основател – Павел Дуров, мистериозният милиардер либертарианец.

Ще чуете още:

– Сигурно ли е приложението Телеграм?
– Всеки ли може да прави каквото си иска там?
– Има ли опасност да се превърне в средище на престъпници и откачалки?

Гледайте епизода на видео

Епизодът е подкрепен от Медийна Програма Югоизточна Европа на фондация “Конрад Аденауер”

Споменато в епизода

Автор на музиката на подкаста е Мишо

За подкаста

Серията „Агент 001“ на Ratio Podcast изследва пресечните точки на технологиите и обществото, на дигиталното и реалното, на нещата и данните за тях. Партньор на подкаста е Онтотекст, компания, която развива технологии, с които данните придобиват смисъл. Подкастът се реализира и с подкрепата на Данни за добро

Това е една от петте серии на Ratio Podcast – подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще навлезете в света на Изкуствения интелект и технологиите  и ще чуете неформални разговори с интересни събеседници, свързани или вдъхновени от науката и AI.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.