THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP7 – Пластмаси, синтетична фотосинтеза и пиене на одеколон [w/ Владимир Лютов]

Тази седмица в Ratio Podcast си говорим за химия!

С Владимир Лютов направихме пълен кръг – започнахме от производството на пластмаса и завършихме с опасностите на Бисфенол А (BPA) при съхранение на ракия.

Дори и това на пръв поглед да звучи като първия ни подреден подкаст-епизод, не се подлъгвайте – междувременно обсъдихме:
– как физичните открития влияят върху химията;
– как да запалим децата (😱) по точните науки;
– защо волфрамът е любимият химичен елемент на Владо.

Чуйте повече в епизода!

За участниците

Владимир Лютов има две магистърски степени, „Полимери” и „Медицинска и фармацевтичната химия“ от Факултет по Химия и Фармация към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“, член е на “Съюза на химиците в България” и понастоящем работи като електрохимик в БАН. Той се запалва по химията още като ученик в Националната Природо-Математическа Гимназия и е участник в много олимпиади и национални състезания.

За подкаста

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunes, Google Podcasts, Spotify и SoundCloud.