fbpx

Battlebot Tournament 2020

Battlebot Tournament 2020

13.09.2020 (10:00-12:00) | София Тех Парк | ВХОД: СВОБОДЕН

Автоматизацията, роботиката и ефикасността на работния процес са от приоритетите на съвременния свят. В малка страна, като България, със сериозен демографски срив, това да заложим на умни заводи, процеси, без човешка намеса и управлявани от изкуствен интелект, роботи в помощ на човека, може да е ключът към бъдещия ни икономически успех.

През месец септември на територията на София Тех Парк, в неделя, 13.09.2020 г. от 10:00-12:00 ще се проведе състезание за роботи в три категории: за най-бърз робот, комплексни умения и помощ на човека. Критериите в състезанието са подготвени в сътрудничество с Робо Лига България. Ако роботиката ви е страст и имате собствен робот, може да се включите в състезанието тук: https://forms.gle/Hfq5cu3aTSZdEvAc6 .

Ще може да видите отблизо роботите-участници, които имат човешки имена: Sputnic, Baxter, Map, Easy и други.

Събитието, BattleBot Tournament се организира от стартиращата компания EduBots, с подкрепата на Българска асоциация по роботика, агенцията за иновации и фондът Innovation Starter, Робо Лига, София Тех Парк, ТехноМеджик Ленд и др.

След състезанието на 13-ти септември следват и дни за образователна роботика и още много инициативи насочени към деца и възрастни с цел по-добро разбиране на темата и възможностите за кариерно развитие в България в областта на роботиката, автоматизацията и инженерните науки.

Всеки, който иска да се снима с някой от хуманоидните роботи, да види наживо техните функции или проявява любопитство към напредъка на България в технологиите, може да бъде гост на 13-ти септември от 10:00 до 12:00 в София Тех Парк. Вход свободен.