Екипът на Ratio

Ние сме доброволци и организираме събития за популярна наука под различен формат, които събират между 100 и 800 гости. Някои от нас са учени и инженери, докато други са фенове на на науката и ентусиасти.

Любомир Бабуров

От 2008 г. насам се интересувам чисто любителски от популярна наука, с кратки забежки към Физика в СУ. Книгите на Ричард Файнман и Ричард Докинс бяха основни виновници за това, както впоследствие и за основаването на Ratio през 2012-та.

Занимавам се цялостно с организацията на сдружението, като от 2018-та насам имам лукса да се фокусирам една идея повече предимно върху големите ни събития.

Опитът ми е в сферата на IT продуктовия мениджмънт и бизнес развитие, като от 2012 г. до днес съм управител в Ozone.bg.

Василена Вълчанова

Интересувам се активно от наука и критично мислене от 2010 година. През 2012 година участвах в основаването на Сдружение “Еволюционен поглед”. Отговарям за промотирането на събитията, работата с държавни и общински институции, както и работа със спонсорите на Ratio.

Имам над 10 години опит в комуникациите, маркетинга и PR. През този период съм работила по проекти на различни компании, както и в организирането на серия събития от 100 до над 800 посетители.

Никола Кереков

Участвам в организацията на Ratio от 2014-а година. Грижа се за селекцията на теми и връзката с лектори за почти всички събития на организацията.

Притежавам бакалавърска степен по Молекулярна биология, магистърска степен по Клетъчна Биология и Патология завършени с отличие в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Имам 11-годишен опит свързан с научни изследвания в областта на човешкия автоимунитет, ДНК ваксините и разработването на животински модели на човешки заболявания.

В края на 2015 г. защитих докторски труд по Имунология в Институт по Микробиология към Българската Академия на Науките. Участвам активно в програми за международни научни обмени, научни конгреси, конференции и научно-популярни събития.

Петко Желязов

Част съм от екипа на Рацио от 2014-а година като в последните години изпълнявам ролята на водещ, модератор и текстописец. Завършил съм няколко хуманитарни дисциплини със специализация по Политически науки. Професионалният ми опит е в сферата на корпоративното управление. Съпруг, баща на две деца и страстен библиофил.

Снежана Янева

От началото на 2018 г. се занимавам с популяризирането на събитията на Ratio и с финансовото планиране на сдружението. Работя както с екипа от доброволци за съдържание, така и с медии и партньори за популяризиране на събитията ни.

Имам математически профил и съм магистър по финанси, завършен с отличие в УНСС. Имам опит във финасовата сфера и в маркетинга, а в момента работя в Telenor като специалист по ценообразуване. От 2016-та поддържам блог за ревюта на книги.

Димитър Смилянов

Участвам в Ratio от 2015-а година и в момента oтговарям за техническото обезпечаване на събитията.

Работя като разработчик на уеб платформи и мобилни приложения, а в началото на служебния си опит бях въвлечен и в разработката на компютърни игри. През 2017-а станах част от екипа на Receipt Bank.

От 2010-а година се занимавам активно с организирането на събития и участвам като доброволец в различни организации - OpenFest, RailsGirls Sofia, Бегач.