Изкуствен интелект и истински измами |

Изкуствен интелект и истински измами

16.01.2024 ( 19:00 ) | Sofia Live Club | ВХОД: 20/25 BGN

Възможно ли е да се открадне човешкият глас? Ако допреди няколко години това звучеше като епизод на антиутопията Black Mirror, днес вече е съвсем реален сценарий.  

На “Изкуствен интелект и истински измами” ще демонстрираме наживо как AI може да открадне гласа ви и да го използва за измама срещу ваши близки или да срине публичния ви имидж. 

Напредването на технологиите и бързо обучаващият се изкуствен интелект променят изцяло бъдещето и разкриват уязвимостта ни във всяка сфера на обществения живот. Ще успеят ли националните и международни регулации да догонят този огромен технологичен скок или сме обречени все по-често да се сблъскваме с финансови и политически измами, кражби на идентичност, манипулация и социално инженерство?

Въпрос, който ще обсъдим подробно с нашите лектори Миглен Евлогиев и Красимир Коцев, двама експерти в сферата на информационната сигурност. Ще разгледаме различни механизми за борба с хакерите и дигиталните измами и ще разберем възможно ли е да опазим нашата идентичност в ера, в която Изкуственият интелект има все по-главна роля. 

На 16 януари с нашите лектори ще търсим отговорите на въпроси като:

  • Ще можем ли да постигнем квантова сигурност и какво се крие зад нея?
  • Ще открадне ли AI нашата идентичност или ще ни помогне да я опазим?
  • Какво ще се промени по отношение на киберсигурността в близките 5, 10, 15 години?

На “Изкуствен интелект и истински измами” ще атакуваме бъдещето и ще проверим дали киберсигурността ще се пропука.

Програма

19:00 – отваряме врати
20:00 – 20:05 откриване
20:05 – 20:40 Красимир Коцев презентация
20:40 – 20:55 почивка
20:55 – 21:30 Миглен Евлогиев дискусия
21:30 – 21:45 почивка
21:45 – 22:30 дискусия и Q & A
22:30 – закриване

Билети

Билетът не е резервация за седящо място. Препоръчваме ви да дойдете по-рано преди старта на събитието, за да си осигурите удобно място. На входа може да ви бъде поискан документ за самоличност и охраната да провери личния ви багаж. Лица под 18 години се допускат само с придружител. Деца до 7 години нямат нужда от билет.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

За лекторите

Миглен Евлогиев е специалист с дългогодишен опит в сферата на информационната сигурност. Основател е на Българска Фондация “Киберсигурност”, ментор и лектор. Към момента ръководи
информационната сигурност в първият български еднорог Пейхоук. С богат международен опит в
компании като Декст, Хюлет-Пакард и Амазон, където е водил екипи по информационна
сигурност.

Красимир Коцев e основател и управител на SoCyber Ltd. Голяма част от професионалния си опит придобива в индустрията за информационна сигурност. Започва като кибер ентусиаст, когато е на 14, прекарвайки дните си в учене как да прониква в мрежи и системи. През годините работи като анализатор по мрежова и системна сигурност. През 2018 г. стартира компанията за киберсигурност SoCyber, специализирана във Vulnerability Assessment, Penetration Testing, Red Teaming & Social engineering и други дисциплини за тестване на сигурността. Той бе отличен в топ 100 на най-влиятелните IT личности в България за 2023, получава награда от Forbes 30 under 30 за създаването на платформата за управление на уязвимости – Kikimora.io, отделен софтуерен продукт на SoCyber. Таргет за Kikimora са компании от финансовата сфера, сферата на критичната инфраструктура и здравеопазването. Ако не откриете Красимир в офиса, той вероятно обикаля Европа с мотора си в търсене на малко известни забележителности.