Ratio представя: An Honest Liar

Ratio представя: An Honest Liar

19.03.2019 (19:00) | City Stage | ВХОД: 10 лв.

На 19 март ви каним да надникнем заедно в живота и кариерата на Джеймс Ранди с прожекцията на An Honest Liar и дискусия на тема скептицизъм, критично мислене и фалшиви новини.

Филмът ще бъде излъчен с английско аудио и без субтитри на български. Дискусията ще се проведе на български език.

Купи билет

An Honest Liar e биографичен документален филм за живота на Джеймс Ранди. Изумителния Ранди (The Amazing Randi), както още е известен, е илюзионист и скептик, както и отявлен противник на паранормалното и псевдонауката. Филмът документира разследванията, чрез които Ранди публично изобличава хора, които демонстрират паранормални или свръхестествени сили.

Филмът е прожектиран на редица филмови фестивали и е отлично приет както от критиката, така и от широката публика.

За лекторите

Владислав Апостолов е журналист и автор с интереси в сферите на киното, политиката като продукт на културата и уискито като продукт на ечемика. Ценител е на Западната цивилизация, свободата на словото, динозаврите и други изчезващи и изчезнали неща.
Негови статии, репортажи, интервюта и коментари са публикувани във всички водещи български вестници (още ги има), в дузина (не мръсна) дигитални медии и са превеждани в англоезични издания. Понякога се явява като говореща глава по национални телевизии в опит да бъде поне малка – но не и като ръст – опозиция на доминиращите ефира политикоректности, лечения с урина, религиозни догми и други фанатизми.

Д-р Стефан Митев е лекар-гастроентеролог, защитник на медицината, базирана на доказателства и противник на алтернативните терапии. Съосновател и председател на фондация “Инициатива за българско рационално общество”.

Мурад Реджеб защитава докторантура по химия през 2017 г. в Университета в Гент в Белгия. Научната си дейност, обаче, извършва в института по микроелектроника imec, Льовен, където изучава материали с ниска диелектрична константа (изолатори) за приложение в бъдещите поколения микропроцесори.

Програма

19:00 – отваряне на врати
20:00-20:40 – дискусия с нашите гости (на български език)
20:40-22:10 – прожекция на филма “An Honest Liar” (на английски език)
22:20-23:00 – дискусия с нашите гости (на български език)

Билети

Покупката на билет не гарантира седящо място – препоръчваме ви да дойдете навреме, за да намерите най-удобното за вас.