[SOLD OUT] Кой е по-по-AI? Естествени въпроси пред изкуствения интелект |

[SOLD OUT] Кой е по-по-AI? Естествени въпроси пред изкуствения интелект

26.01.2023 ( 19:00 ) | K.U.P.E. | ВХОД: 15 BGN

Стив Джобс казва, че компютърът е колело за ума. Дали в такъв случай изкуственият интелект трябва да се оприличи на мотор, ракета или автономен автомобил?

Въпреки, че виждаме все по-бързи темпове на развитие в AI сферата, експертите са умерени оптимисти. Така е, защото дори с бързите темпове на технологично развитие днес, изкуственият интелект просто не може да навакса с някои конкретни човешки умения. И този списък далеч надхвърля разпознаването на снимки на комини и автобуси 😉

Вместо да вземат работата ни, роботите най-вероятно ще вървят ръка за ръка с нас. Най-големите оптимизации идват при т.нар. Подсилен интелект (augmented intelligence), където човешки оператор и машина си помагат. Станалият популярен ChatGPT и други генеративни платформи са пример точно за това.

На “Кой е по-по-AI?” ще обсъдим докъде стигат границите пред изкуствения интелект и какво е бъдещето на връзката машина-човек.

Елате на 26 януари, за да чуете:

  • Какви са днешните възможности и ограничения пред ИИ?
  • Докъде може да стигне той в бъдеще – и къде вероятно няма да може да отиде?
  • Как се развива идеята за подсилване на човешкия интелект от раждането си през 1956-а досега?
  • Какви са предизвикателствата при съвместната работа на човек и машина?
  • Как намесата на човек в машинното самообучение забързва процеса – но и повишава рисковете?
  • Къде са отговорността, етиката и справедливостта, когато говорим за ИИ?

Нека заедно разнищим дали роботите ще се превърнат в шефове, подчинени или наши най-любими колеги!

Билети

Билетът не е резервация за седящо място. Препоръчваме ви да дойдете по-рано преди старта на събитието, за да си осигурите удобно място. На входа може да ви бъде поискан документ за самоличност и охраната да провери личния ви багаж. Лица под 18 години се допускат само с придружител.

СЪБИТИЕТО Е РАЗПРОДАДЕНО И БИЛЕТИ НЯМА ДА СЕ ПРОДАВАТ НА МЯСТО.
Ако темата ви е интересна, можете да си вземете виртуален билет за запис.

За лекторите

Иван Иванов работи като Chief Technology Officer в компанията “Humans in the Loop”. Завършил е магистратура по компютърни науки в Бонския университет в Германия. Занимава се професионално с машинно самообучение от 2016 година. Работил е по индустриални решения с изкуствен интелект в сфери като predictive maintenance, demand forecasting, recommendation systems, graph learning. Съосновател е на организацията “Данни за добро”, която подпомага граждански организации за решаване на социално значими проблеми чрез обработка и анализ на данни. Съосновател е на стартиращата компания “Labsi”, която предлага мобилно приложение, с което хората могат да следят здравето си.