ДНК: Класическата музика във виртуалния свят |

ДНК: Класическата музика във виртуалния свят

27.05.2021 ( 20:00 ) | ONLINE | ВХОД: СВОБОДЕН

В последното десетилетие връзката между музикантите и слушателите радикално се променя. В последната година пък пандемията промени дори концертите и личните срещи с музиката. Адаптирахме се към виртуални концерти и кибер-представяния на нови албуми.

Дигиталните технологии променят всичко – дори традиционно консервативната класическа музика. Как се променя тя в последните години? Какво ще правят оркестрите в следващото десетилетие? Какво е бъдещето на авторската музика?

На 27 май ще си говорим какво е бъдещето на класическата музика в новата виртуална епоха. Ще разгледаме новите възможности, които ни дава стрийминга или пък заради увеличеното значение на социалните медии. Трябва ли класическата музика да положи допълните усилия, за да се адаптира към тази нова реалност?

Събитието ще се излъчи наживо на английски език. Записът в последствие ще бъде субтитриран на български език.

За лектора

Балаж Бьорьоц е унгарски фотограф и дизайнер. Основател на Студио Пилвакс в Париж (2008), което въвежда нов стандарт в естетиката за брандиране и имиджа на класическите музиканти и бързо се превръща в уважавано студио в тази област. По-късно Бьорьоц основава кинематографичната компания за изпълнителски изкуства Пилвакс Филмс.

През последните 13 години Бьорьоц работи с класически музиканти, оркестри и музикални фестивали в Европа и САЩ като филмов деец, дизайнер и комуникационен консултант. Работи с клиенти като Фестивал на камерната музика в Оксфорд, Академия Кронберг, Фестивала в Давос и др.
Освен професионалната му кариера в областта на класическата музика, неговите фотографии са публикувани в различни международни списания, като например Eyemazing, Il Fotografo, Geo Kompakt, Shots Magazine и Photographer’s Forum, и са излагани в Европа, Южна Америка и Азия.

 

//Събитието се организира съвместно от Унгарския културен институт и Ratio и се излъчва в рамките на “Дискусии за наука и култура (ДНК)” и Софийски музикални седмици. “Дискусии за наука и култура (ДНК)” се осъществява с подкрепата на Програма “Култура” на Столична община.