Човек срещу машина |

Човек срещу машина

14.05.2024 ( 19:00 ) | Строежа | ВХОД: 20/25 BGN

Биокомпютри и робокриминалистика ни отвеждат в бъдещето със събитието “Човек срещу машина”.

Биотехнологът д-р Спас Керимов и изобретателят Димитър Рангелов ще ни срещнат с умни компютри, съдържащи в себе си биологични компоненти и роботи, които помагат във високорискови криминални разследвания.

Ще се срещнем на живо с истинско куче робот и ще обсъдим как би се променила криминалистиката, когато включат роботизирано куче в разследването на сложни престъпления. Липсата на субективност, анализирането на по-голямо количество данни, наличието на допълнителни сензори за измерване на температура, въздух, радиация са част от предимствата на робота. Дали обаче “Комисар Рекс” е останал в миналото и ще бъде заменен от куче робот, ще разберем на 14 май.

Роботите, AI и новите технологии вече са неразделна част от живота на хората и следващата стъпка, пред която се изправя човек е вкарването на малко повече “човечност” в машината. На “Човек срещу машина” ще разговаряме за нов вид авангардна технология, която постепенно навлиза в компютърния свят – Wetware компютри. За разлика от традиционните компютри, които разчитат на вериги и кабели, тези използват мрежа от живи организми за изпълнение на изчислителни задачи. 

Очакваме ви на 14 май, когато ще разберем дали машината и човекът могат да играят в един отбор и ще надникнем в бъдеще, в което се разхождат кучета роботи и използваме органични компютри. 

Билети

Билетът не е резервация за седящо място. Препоръчваме ви да дойдете по-рано преди старта на събитието, за да си осигурите удобно място. На входа може да ви бъде поискан документ за самоличност и охраната да провери личния ви багаж. Лица под 18 години се допускат само с придружител. Деца до 7 години нямат нужда от билет.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Виртуален билет / Virtual
Билет за запис от събитието, който ще ви изпратим около седмица след него.
лв. 5.00
Unlimited

Програма

19:00 – отваряме врати
20:00 – 20:05 откриване
20:05 – 20:25 Димитър Рангелов презентация
20:25 – 20:40 почивка
20:40 – 21:05 Спас Керимов презентация
21:05 – 21:20 почивка
21:20 – 22:00 – дискусия и Q & A
22:00 – закриване

За лекторите

Димитър Рангелов – част от Technologies for Criminal Investigations към Полицейска академия в Нидерландия и университета Saxion. Имa опит в сферата на електроника, роботика, дроновете и изкуствения интелект, гражданската сигурност и безопасност. Оглавява Mechatronics and Robotics Club.

Д-р Спас Керимов се определя като предприемач, учен, футурист, вдъхновен от науката. Той е създател и изпълнителен директор на Принтиво, стартираща биотехнологична компания, която се занимава с 3D-биопринтиране на човешки тъкани. Спас е част от The Changemakers of Bulgaria, отличен е във Forbes 30 under 30 и 40-до-40 на Дарик Радио, бил е лектор на TEDx и е определян като „най-изявена млада личност на България“ за 2019 според JCA Bulagaria.

Д-р Керимов е завършил медицина, отличен с награди от много международни научни форуми. Интересува се живо от тъканно инженерство и регенеративна медицина. Следи прогреса в области като Изкуствен Интелект, Генетика, Биотехнологичната революция и сблъсъка на Човечеството с новите технологии.

===

Локация на събитието

 Събитието ще се проведе в клуб Строежа с адрес: гр. София, 1000, ул. Георги С. Раковски № 116.