fbpx

Ratio представя: Behind the Curve [FILM]

Ratio представя: Behind the Curve [FILM]

21.05.2019 (19:00) | City Stage | ВХОД: 10 BGN

На 21 май ви каним да надникнем заедно в живота на плоскоземците и любителите на конспирации с прожекция на документалния филм “Behind the Curve” и дискусия по темата.

Купи билет

Филмът ще бъде излъчен с английско аудио и без субтитри на български. Дискусията ще се проведе на български език.

“Behind the Curve” е документален филм за “плоскоземците” – хора, които смятат, че Земята е плоска, въпреки многобройните доказателства за противното.

Във филма се срещаме с група от хора, които искрено вярват, че има заговор за прикриване на истината и Земята всъщност е плоска. Ще видите интервюта с привърженици на конспиративната теория, кадри от Международната конференция “Плоска Земя”, както и някои от скъпоструващите, но неуспешни експерименти, с които опитват да защитят теорията си (включително и с лазерен жироскоп за 20 000 долара).

Но “Behind the Curve” не е просто осмиване на конспиративните теории – филмът показва, че е необходим конструктивен разговор, но без да забравя да ни напомни колко опасни могат да са подобни групи.

Дискусията

Освен прожекция на филма, събитието включва и дискусия по темите от филма с няколко участника:

Владислав Апостолов е журналист и автор с интереси в сферите на киното, политиката като продукт на културата и уискито като продукт на ечемика. Ценител е на Западната цивилизация, свободата на словото, динозаврите и други изчезващи и изчезнали неща.
Негови статии, репортажи, интервюта и коментари са публикувани във всички водещи български вестници (още ги има), в дузина (не мръсна) дигитални медии и са превеждани в англоезични издания. Понякога се явява като говореща глава по национални телевизии в опит да бъде поне малка – но не и като ръст – опозиция на доминиращите ефира политикоректности, лечения с урина, религиозни догми и други фанатизми.

Д-р Стефан Митев е лекар-гастроентеролог, защитник на медицината, базирана на доказателства и противник на алтернативните терапии. Съосновател и председател на фондация “Инициатива за българско рационално общество”.

Светослав Александров е доктор в областта на растителната физиология, научен работник в БАН. В продължение на 12 години администрира уебсайта КОСМОС БГ ( www.space-bg.org ) за популяризация на космонавтика в България. Автор на три книги.

Билети


Покупката на билет не гарантира седящо място – препоръчваме ви да дойдете навреме, за да намерите най-удобното за вас.