The Mighty brain | The Mighty brain | RATIO

The Mighty brain

12.03.2024 ( 19:00 ) | SOFIA LIVE CLUB | ВХОД: 25/30BGN

Мозъкът е най-сложният орган в човешкото тяло и играе ролята на команден център на цялата нервна система. Нашите възприятия, емоционални състояния и волеви движения се контролират от него – един истински диригент на субективната ни реалност.

В “The Mighty Brain” очакванията, емоциите и връзката им с реалността ще ни водят към по-доброто разбиране на мозъка. С Богомил Пешев и Марин Пенков ще обсъдим как емоционалните състояния регулират когнитивните процеси и ще се опитаме да разберем ролята на мозъка в генерирането на очаквания. Ще разговаряме и за различните невротрансмитери и хормони в човешкото тяло, като допамин и норадреналин и как те влияят на нашето емоционално състояние и поведение.

Ще обсъдим процесите чрез които емоциите ни позволяват да отсеем релевантната за нас информация и ще търсим отговорите на:

  • Как се променят емоционалните състояния, когато очаквания и реалност се разминават?
  • Как реагира мозъкът ни, когато е подложен на голяма изненада и е поставен в непозната среда?
  • Каква е разликата между налудни мисли и истина и кой определя кое какво е?

На 12 март ще се опрем на невробиологията, за да научим повече за диригента на нашето тяло – Мозъкът.

Билети

Билетът не е резервация за седящо място. Препоръчваме ви да дойдете по-рано преди старта на събитието, за да си осигурите удобно място. На входа може да ви бъде поискан документ за самоличност и охраната да провери личния ви багаж. Лица под 18 години се допускат само с придружител.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Предварителна продажба / Pre-sale
Билет на специална цена преди датата на събитието.
лв. 25.00
359 available
Виртуален билет / Virtual
Билет за запис от събитието, който ще ви изпратим около седмица след него.
лв. 5.00
Unlimited