THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP377 – Холивуд в Космоса [Ratio Weekly с Никола Кереков]

В днешния епизод Петко и Никола се изстрелват на Международната космическа станция в компанията на Том Круз. НАСА си партнира с холивудската звезда, за да заснемат филм в орбиталната лаборатория.

Освен за пътуването в Космоса на известния екшън герой, в епизода засягат и други интересни теми, като:
– Нов ултра здрав материал, устойчив на счупване при невероятно ниски температури, който помага за изграждането на космически кораби;
– Небостъргачи от дърво – използването на дървен материал за изграждането на сгради намалява въглеродните емисии;
– Прозрачното дърво – екологичен заместител на стъклото или пластмасата.

Гледайте епизода и на видео

Eпизодът се излъчва с подкрепата на Ozone.bg.

В месеца на спорта, Ozone.bg искат да тренират ума ви! Затова във Facebook страницата си са ви подготвили въпрос от днешния подкаст. Отговорете във Фейсбук профила им до 20 февруари и можете да си спечелите книгите “Кривата на щастието” или “Неверест“.

Споменато в епизода:

  • Повече детайли за очакваното пътуване в космоса на Том Круз (тук)
  • Нов ултра здрав материал за авиокосмическа индустрия (тук)
  • Небостъргачи от дърво (тук) (тук)
  • Прозрачно дърво заменя пластмаса (тук)

За подкаста

Ratio Weekly епизодите са нашата импровизирана научна новинарска емисия, в която ви представяме най-новите открития и най-интересните постижения на науката. В тази мини-серия на Ratio Podcast говорим за неща като това как да общуваме ефективно с котките, защо китовете се самоубиват и какво живее на Венера.

Това е една от четирите серии на Ratio Podcast – един подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще си сверите часовника за всичко най-ново в света на науката и културата и ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от наука.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud