THE RATIO PODCAST

Ratio е подкаст за любопитни хора. В него ще чуете неформални разговори, свързани или вдъхновени от науката. Ние не сме експерти в нито една област - но за щастие нашите гости са. Епизодите ни са на български или английски език, в зависимост от гостите, които участват. Чуйте ги!

EP494 – Изкуствени сетива [Agent 001]

Днешният епизод е част от новата ни подкаст серия Агент 001. В нея ще си говорим за пресечните точки на технологиите и обществото, на дигиталното и реалното, на нещата и данните за тях. Водещи са познати вече за вас имена – Никола Тулечки и Константин Василев, известен още като Кив.

Първият епизод е посветен на Изкуствения интелект и неговия начин на възприемане на света. Независимо дали нарочно или без да искаме строим AI по наш образ и подобие и му даваме сетива като слух и зрение сходни на нашите.

Никола и Кив обсъждат още:
– Една и съща реалност ли виждат човекът и изкуственият интелект?
– Къде са аналогиите с човешките сетива?
– Освен да му дадем сетива, можем ли да го приучим и на чувства?

Гледайте епизода на видео

За подкаста

Серията „Агент 001“ на Ratio Podcast изследва пресечните точки на технологиите и обществото, на дигиталното и реалното, на нещата и данните за тях. Партньор на подкаста е Онтотекст, компания, която развива технологии, с които данните придобиват смисъл. 

Това е една от петте серии на Ratio Podcast – подкаст за любопитни хора. С негова помощ ще навлезете в света на Изкуствения интелект и технологиите  и ще чуете неформални разговори с интересни събеседници, свързани или вдъхновени от науката и AI.

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в StitcheriTunesGoogle PodcastsSpotify и SoundCloud.