Ratio Podcast 1

За достойнството и границите на правото
25
Oct

EP1 – За достойнството и границите на правото [w/ Стоян Ставру]

podcast header

Ratio Podcast е подкастът ни за “общо любопитни хора”. Тук ще чуете по-неформални, често по-неподготвени разговори, свързани и вдъхновени от наука – всичко това през призмата на абсолютния лаик (в ролята – Любо) и интересни събеседници (практически, всички останали участници).

Засега можете да ни слушате тук, през RSS, в iTunes и SoundCloud, a скоро ще имаме възможност и за абонамент в Stitcher и Google Play Music.

Днес ви представяме първия ни опит за подкаст – ако трябва да сме честни, това е третият ни опит, но променихме реда на обработване, за да съвпадне излизането на този епизод със събитието Vox Nihili: Критика на чистия свръхразум – и в двете участва Стоян Ставру. Стоян е доктор по гражданско и семейно право, доктор по философия и основател на “Предизвикай правото!”

Заедно със Стоян организираме серията събития Vox Nihili. Те са насочени към развитието на науката и различните етични и философски въпроси, свързани с нея. Според Стоян, “Бясно препускащата наука рядко се съобразява с вдигнатия показалец на етиката.” В аудио-формат няма да видите колко пъти той размаха показалец по време на разговора ни, но сигурно ще го усетите…

Започнахме разговора с темата за достойнството и свободата, минахме през подписване на договор Стоян да изяде Любо и завършихме… най-добре чуйте къде.