Животински секс |

Животински секс

23.08.2022 ( 19:00 ) | Кино Cabana | ВХОД: 15 BGN

С възникването на половото размножаване преди около 1,2 млрд години, сексът започва да играе съществена роля в процеса на еволюция и става основен движещ фактор в развитието на живота. Нуждата от секс предизвиква дива надпревара – както между видовете, така и между мъжките и женските индивиди на един и същи вид.

Целта винаги е еднаква – оставянето на колкото се може по-многобройно и по-жизнеспособно поколение. Но една задача може да бъде решена по много начини и с течение на стотици милиони години естествения отбор е развихрил въображението си неимоверно, доставяйки ни букет от най-невероятни сексуални практики! 👀

На 23 август ще си поговорим за едни от най-любопитните и фрапантни примери за поведение при секса сред животните. Затегнете коланите и се пригответе да научите:

  • Защо трябва в брачните обети да се заклеваме да се обичаме като пингвини?
  • Коя част от разговора за птичките и пчеличките е неподходяща и защо?
  • Кои са най-впечатляващите методи за животински “свалки”?
  • Защо ухажването сред жирафите започва с… шут в пикочния мехур?
  • Как дуел с пениси решава кой да е мъжкият в една двойка?

Преследване, танци, забавни моменти, нечестна игра, изневери, романтика, но и насилие – природата е пълна с примери, в сравнение с които човешкият сексуален живот ще ви се стори направо консервативен и скучен.

Елате на 23 август в Кино Кабана, за да чуем заедно неща, които могат да ни трогнат, да ни изненадат, да ни ядосат и дори ужасят.

Билети

Билетът не е резервация за седящо място. Препоръчваме ви да дойдете по-рано преди старта на събитието, за да си осигурите удобно място. На входа може да ви бъде поискан документ за самоличност и охраната да провери личния ви багаж. Лица под 18 години се допускат само с придружител.

За лектора

Д-р Тома Щилиянов е ветеринарен лекар по професия, но и опитен комуникатор на науката. С множество участия на сцена (Софийски фестивал на науката, Dublin City of Science, Cafe scientifique и др.), радио и телевизионни предавания. Той се стреми да развенчае митовете около животните и да съхрани тяхното добро (в повечето случаи) име. Дори когато става дума за секс. Твърди, че нищо естествено не е срамно и е готов да докаже с конкретни истории, че размерът не винаги има значение.