Безтегловност – Ratio Rooftop Party

Безтегловност – Ratio Rooftop Party

19.07.2018 (20:00) | Музейко | ВХОД: 10 BGN

Каним ви на масивно лятно парти на покрива на Музейко. Заедно ще зададем някои тежки въпроси относно ролята на гравитацията и алтернативни безтегловни реалности. Освен да научите нещо ново, ще можете да загърбите теглото на обикновения четвъртък, като се отпуснете в орбита около бара, подготвен специално от FlipFlop.

И за да не изглежда всичко това твърде лековато, ще проверим знанията ви с куиз върху различни гравитационни въпроси. Разбира се, помислили сме и за музикалната атмосфера – Ivan ShakerMaker Milev си тежи на мястото и ще се погрижи за това.

Програма:
19:30 – отваряне на врати
20:00 – дискусионна част с нашите лектори
20:40 – what if?
21:00 – въпроси и отговори
21:30 – куиз

Теми:
Ще започнем вечерта с презентация за влиянието на гравитацията върху света около нас. Все пак, тя е главният виновник за приливите и отливите, гравитационните кладенци и гравитационните вълни. Знаете ли, че без гравитация не бихме могли да разчитаме на GPS?

Гравитацията влияе и на живите организми. Тя определя колко големи и колко малки можем да бъдем, играе роля във всичко от работата на мозъка до възстановяването на рани.

За финал, ще хвърлим поглед на адски интересни космически сценарии. Как щеше да изглежда светът ни, ако гравитацията беше по-висока или по-ниска? Ами ако масивен обект изведнъж навлезе в Слънчевата система? Как биха се развивали хората при нулева гравитация?

Елате, за да се опитаме да отговорим заедно на тези и други въпроси с по един антигравитационен коктейл в ръка!

🌧🌧🌧
Можем да гарантираме доброто ви настроение на събитието, но не можем да гарантираме хубаво време. При валежи ще се наложи да изместим датата на събитието и ще презаверим билетите ви.