Европейска нощ на учените в теснолинейката Септември-Велинград

Европейска нощ на учените в теснолинейката Септември-Велинград

28.09.2019 (08:45) | БДЖ | ВХОД: 2,70 лв.

Елате в Родопската теснолинейката (по маршрута Септември-Велинград), за да съчетаете приятното с… приятното! Вълнуващи теми от света на науката в съчетание с живописно пътуване през Родопите – не е за изпускане! 🙂

Ето какво ще научите: https://nauka.bg/night/programa/

28 септември 2019
8:45-10:17
Магия REFRESH
Учени на борда
Какъв е произходът на птиците? Крие ли миналото им страшна тайна? Как науката за динозаврите преминава през своеобразна революция? Кои са малките организми, които предизвикват ферментация? Каква е науката зад правенето на киселото зеле? Електрическо ли е бъдещето на транспорта? Какво е археозоология и какви истории може да разкаже?

Като част от инициативата „Европейска нощ на учените“, на 28 септември, събота, по маршрута Септември-Велинград в 8:45 часа, четирима млади учени се качват на Родопската теснолинейка, за да ви убедят как на пръв поглед сложни въпроси могат да бъдат обяснени по достъпен и увлекателен начин.

Владимир Николов е палеонтолог и докторант в Националния природонаучен музей към БАН, инж. Ивайла Сопотенска е технолог по храните и научен редактор в Наука OFFNews, Калоян Генков е докторант във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, а Надежда Крастоянова е археозоолог в Националния природонаучен музей към БАН.

Заповядайте на борда на легендарния влак „Родопи“ на 28 септември, за да научите нещо ново или да си припомните забравено старо!

Цената на билета Септември-Велинград е 2,70 лв., като всички намаления на БДЖ важат.