Химични експерименти и подкаст – научна комуникация с Д-р Бо

Химични експерименти и подкаст – научна комуникация с Д-р Бо

18.02.2020 (19:00) | CASI, бул.Драган Цанков 8 | ВХОД: СВОБОДЕН

Центърът за кариерно ориентиране ScienceUp ви кани да се срещнете с още един финалист на FameLab на 18-ти февруари /вторник/ от 19:00 часа. В лабораторната зала на CASI ще се състои лекцията “Химични експерименти и подкаст – научна комуникация с Д-р Бо”.

Божидар Стефанов (д-р Бо) е завършил “Компютърна химия” и “Нанотехнологии” във Факултета по Химия и Фармация на СУ, след което и докторантура по “Физика на твърдото тяло” в Университета в Упсала, Швеция. Бил е и постдокторант по неорганична химия в Оксфордския университет, Великобритания, а от 2018 г. е преподавател в катедра “Химия”, Факултет по електронна техника и технологии в Техническия университет, София, където води упражнения в основния курс по химия.
Научно се занимава с наноструктурирани материали с приложения в опазването на околната среда и преобразуване на енергия, а почти-научно е ко-водещ на подкаст за популярна наука “Почти наука” и презентатор на опити по химия в Националния политехнически музей, София. Д-р Бо се занимава активно с научна комуникация и е редовен презентатор на “Софийския фестивал на науката”.

След лекцията ще се проведе дискусионен панел и в неформална обстановка ще имате възможност да зададете своите въпроси към нея.

Събитието се провежда в съорганизаторство с CASI и Докторантстки чай.