fbpx

Наука на Борда: Българската бирена революция. Lactobacillus.

Наука на Борда: Българската бирена революция. Lactobacillus.

10.02.2020 (18:30) | Абордаж | ВХОД: СВОБОДЕН

На 10 февруари екип млади учени ще предизвика мисленето, стереотипите и сетивата ни с идеята за българската бирена революция, задвижена от Lactobacillus! Ще разберете, как се прави бира с Lactobacillus директно от пивоварите. Ще може и да опитате бира с Lactobacillus, произведена в Gb Craft Brewery “Blek Pine”, Горна баня, София.

Интердисциплинарният екип ще представи своя проект, защитен в Център за Приложни Изследвания и Иновации – Center for Applied Studies and Innovation – CASI през лятото на 2019г.

“Това е концепция за развитие на регионален стил бира с Lactobacillus bulgaricus. Базираме я на качества, които на първо място самите ние търсим в любимия ни продукт. Към тях добавяме анализ на най-наболелите проблеми на малкия пазар на крафт бира у нас. Завършваме с нашето виждане за силните страни и ползи на един нов регионално-специфичен продукт.

Отправяме покана към производители на бира, особено малки независими местни пивоварни, готови да експериментират върху иновативен поглед на добре позната идея.

Най-запалените почитатели на занаятчийското пиво – домашните пивовари, каним като наши специални гости Асоциация на Домашните Пивовари в България. Бихме желали да чуем тяхното мнение и гледна точка.”

Събитието е отворено и за всички любители на кехлибареното злато и за всички, на които темата им е интересна. Входът е свободен, но местата са ограничени. За да си гарантирате място, моля запазете си безплатен билети от тук.