Наука на Борда: От Какаото до Шоколада

Наука на Борда: От Какаото до Шоколада

08.05.2019 (18:30) | Бар Абордаж | ВХОД: Безплатна регистрация

Малко са хората, които не се разтапят само при мисълта за парченце от това сладко удоволствие наречено ШОКОЛАД. Колко от вас обаче знаят как всъщност се прави, колко точно разнообразни сортове какао и видове шоколад има, в кои държави се отглеждат какаовите дръвчета и има ли начин производството му да е етично и екологично съобразно? На всички тези въпроси ще ви даде отговор настоящият гост в Наука на Борда, Бела Бенова (Bela Benova).

Заповядайте в Абордаж на 8. май (сряда), за да научите повече за какаото, за неговата история, за полезните му свойства, за оригиналните му превъплъщения и за съвременните подходи за производство на шоколад!

Очаквайте скоро и отделно събитие специално посветено на шоколадовата дегустация!

☆ Информация за нашият гост-презентатор ☆
Бела Бенова е магистър-инженер в ТУ-София, защитила е и докторска степен във Франция. Бела е автор на концепцията за дегустацията на шоколад като социално, познавателно и сетивно гурме изживяване. Колекционер на шоколади още от дете, от 2010 година досега тя е организирала и провела близо 200 различни дегустации в многобройни заведения, клубове, на корпоративни и частни събития, като част от програмите на форуми с бизнес, здравна и друга насоченост. От създаването на бутика Pure Chocolate and Wellness през 2013, Бела провежда дегустации в него, комбинирайки асортимента му с избрани вкусове от своята лична шоколадова колекция, събирана по целия свят, а от скоро, освен част от екипа на Бутика, е и лектор и на Мастър-клас ВИНО И ШОКОЛАД към Винена академия – България. Освен с шоколад, Бела се занимава с фотография, ветроходство, пише книги и провежда велосипедни пътешествия по света.

Научно-популярната поредица “Наука на Борда” се осъществява с подкрепата на Българска Наука и Ratio.

За да си гарантирате място на събитието, запазете си безплатен билет от линка.